“Welzijn is minstens zo belangrijk als zorg”

Nancy McLean werkt als verpleegkundige in Wijkzorgcentrum Heereveld in Landgraaf. Een liefdevolle aanpak en oprechte aandacht zijn begrippen die haar op het lijf staan geschreven. “Of ik me een Loes voel? Honderd procent” begint ze enthousiast te vertellen. “Welzijn is een belangrijk thema. Natuurlijk leveren we zorg, maar het gaat om zoveel meer. Ik wil de mensen die hier wonen een fijne tijd bezorgen. Het wordt natuurlijk nooit zo als thuis, maar een tweede thuis, daar gaan we toch zeker voor.”  Voordat mensen in Heereveld komen wonen is er die ene grote stap: van thuis naar de nieuwe setting. Nancy spreekt van een ‘warme overdracht’. “Wij maken al kennis met toekomstige bewoners op het moment dat ze nog in een thuissituatie wonen”, vertelt ze. “Op dat moment is de thuiszorgmedewerker de vertrouwde persoon en zij introduceert mij of iemand anders van mijn collega’s. Dat maakt de stap om te verhuizen iets minder groot. Voor ons geeft het een beeld van de persoon en hoe hij of zij leeft.”

“De kracht van de formule zit hem ook in de samenwerking vertelt Nancy. “We werken nauw samen met de zichtbare schakels, zorgbemiddelaars en de casemanagers dementie. Daarnaast verzorgen wij als medewerkers ook thuiszorg binnen de aanleunwoningen van Heereveld, dat is vrij uniek.”

Hoewel aandacht een belangrijk thema is, moet het niet verward worden met betutteling. Want dat is beslist geen eigenschap van Loes. “We stimuleren mensen zoveel mogelijk datgene nog zelf te doen wat ze zelf kunnen. Iets heel eenvoudigs als zelf je brood smeren geeft toch al een gevoel van eigen regie.”


Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep