“Kinderen zijn een kwetsbare doelgroep”

Zorg verlenen aan kinderen vergt een andere aanpak dan bij volwassenen. Meander Thuiszorg heeft sinds mei 2018 een kindteam geformeerd waarin drie zichtbare schakels werken en twee verpleegkundigen van het MTH-team (Medisch Technisch Handelen). Samen nemen zij de coördinatie en indicatie  op zich als het gaat om zorg aan kinderen tot 18 jaar. “Door deze taken te bundelen in één team lift je de kennis naar een hoger niveau en heb je korte lijnen”, vertelt manager Margreet Bruinsma.

De handelingen die worden verricht bij kinderen variëren van bijvoorbeeld het toedienen van medicatie, tot het aanbrengen van maagsondes, insuline spuiten of antibioticum pompjes. Het team is 24 uur per dag bereikbaar. Margreet: “Buurtteams bieden nog gewoon de zorg, ook als het om kinderen gaat. Alleen de aansturing, indicatie en het opstellen van het zorgplan verlopen via het kindteam.  Zo houden wij een goed overzicht en liften we de zorg voor kinderen naar een hoger niveau.”

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699