Informatiebeveiliging in 2018 speerpunt bij Meander

“De nieuwe technologie brengt veel zegeningen met zich mee. MeanderGroep kan niet om het delen van informatie heen. Het is onmisbaar voor onze bedrijfsvoering, maar het maakt ons tegelijkertijd ook kwetsbaar. We moeten ons bewust zijn van de risico’s die dit met zich meebrengt. Niet dat we die allemaal kunnen uitsluiten, 100% beveiliging bestaat niet. Maar we kunnen wel heel veel doen om de schade te beperken.”

Ron Dill is sinds 1 december 2017 in dienst bij Meander als Information Security Officer. De komst van een nieuwe privacy wetgeving, de AVG (algemene verordening gegevensbescherming) heeft ervoor gezorgd dat binnen Meander informatiebeveiliging als een van de speerpunten voor 2018 benoemd. Het welzijn van de klant is gebaat bij de beschikbaarheid van systemen en informatie. Onze computers, telefoons en iPads geven toegang tot gevoelige informatie. Dat verplicht ons zeer alert te zijn op de bescherming van privacy. Maar ook de eigen veiligheid en die van alle collega’s zijn in het geding. Kortom niemand wil klant zijn van of werken in een bedrijf waar de gegevens van klanten en medewerkers als het ware op straat liggen.

“Als je kijkt naar digitale informatie-uitwisseling heb je met 3 zaken te maken: mensen, processen en technologie” legt Ron Dill uit. “Ongeveer 80% van de incidenten wordt veroorzaakt door mensen. Dat is meestal geen kwestie van fraude maar gebeurt vaak onbewust. Hij ziet het als zijn missie om iedereen binnen Meander bewust te maken van de risico’s die we lopen in de digitale informatie-uitwisseling, op het werk én thuis.  Daartoe is er een serious game geïntroduceerd om iedereen binnen Meander  te leren hoe de  eigen privacy en die van de klanten beschermd kan worden. Het spel kent verschillende niveaus: brons, zilver, goud en zelfs diamant.  Wie zilver behaalt, is je Meander Protector. Dat wordt bevestigd met een speciaal certificaat.

“Het is leuk om te doen. Alles wordt goed uitgelegd en je hebt er echt iets aan, op je werk maar ook thuis.” Enthousiaste reacties van de collega’s van het team Catering van Meander op de game om Meander protector te worden. Ruim 60% van hen behaalde in recordtempo het bronzen certificaat. Jack Thiadens (Raad van Bestuur) en Ron Dill (information security officer) overhandigden een afvaardiging van het team het certificaat met een extra beloning voor hun prestatie.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep