Zuid-Europese verpleegkundigen aan de slag bij Meander 

Er is landelijk een groot tekort aan verpleegkundigen in de zorg. Ook MeanderGroep heeft daarmee te maken. Sinds vorig jaar werken ook buitenlandse collega’s met een diploma hier in de zorg. De eerste groep van acht collega’s uit Portugal, Spanje en Italië is na een intensieve taalcursus bij MeanderGroep aan de slag gegaan. In hun thuisland is weinig werk in de zorg en de condities zijn er veel minder aantrekkelijk. Een van die buitenlandse collega’s is Diogo Costa uit Portugal.  

In mijn thuisland Portugal kennen we het begrip thuiszorg niet. We hebben ‘public health centers’ van waaruit mensen zorg krijgen. Het is net iets anders geregeld, maar de zorg is hetzelfde. Alleen is thuiszorg natuurlijk veel persoonlijker.

Het fijne van mijn werk hier is dat alles zo goed is geregeld en dingen veel sneller gaan. Je kunt mensen echt helpen. Nederland kent het beste gezondheidssysteem ter wereld. En hier is minder werkstress, je kunt echt de tijd voor mensen nemen. Dat maakt mijn werk hier zo leuk.

In Portugal woonde ik direct aan zee. Maar toch mis ik mijn thuisland niet. Hier in Nederland heb je veel bossen, dat is ook mooi.  Mijn Nederlands is nu redelijk. Ik heb een intensieve training van drie maanden gevolgd en heb nu nog 1 dag in de week les. Maar zodra mensen dialect gaan spreken begrijp ik er niets meer van. Maar ik leer elke dag weer bij, dus dat komt ook wel goed!”

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep