Wisselingen Raad van Bestuur

“Ik geloof in de eigen kracht van Meander.”

Roger Ruijters, voorzitter van de raad van bestuur nam op 1 juli 2018 na 23 jaar afscheid van ‘zijn’ MeanderGroep. Hij maakte de overstap naar zorgorganisatie Envida in Maastricht,  een met Meander vergelijkbare organisatie.

Drieëntwintig jaar werkte Roger Ruijters bij MeanderGroep, waarvan 16 jaar binnen de raad van bestuur.  “Dat is extreem lang voor een bestuurder” geeft Roger aan. “Het zou niet in het belang van mezelf of de organisatie zijn om daar nog acht jaar aan vast te knopen. Elke organisatie verdient af en toe een frisse wind. Mijn vertrek kwam voor velen als een verrassing, maar zelf ben ik er natuurlijk al langer mee bezig.” Dat er een bestuursfunctie bij Envida vrijkwam, had zo moeten zijn. “Bijna in mijn achtertuin” lacht Roger die sinds een tijdje in Maastricht woont. “Ik heb altijd gezegd dat ik wil werken in een gebied waar ik iets mee heb. In Parkstad ben ik geboren en opgegroeid en nu woon ik in Maastricht.”

Ondanks dat Roger een andere weg inslaat zal hij altijd met veel lof over Meander blijven spreken. “Het is een organisatie die ergens voor staat. Met een helder verhaal. We hebben het altijd over Eigen Kracht en ik geloof in de Eigen Kracht van Meander. De afgelopen drie jaar is er zoveel bereikt op het gebied van innovatie en het experiment in de wijkverpleging. Die werkwijzen zijn geborgd en gaan niet meer kapot. Niet alleen vanuit de top maar vooral ook vanuit basis worden ideeën gedragen en dat maakt Meander tot de sterke organisatie die ze nu is.”   


Jos Merx

Na het vertrek van Roger Ruijters besloot ook raad van bestuurslid Jos Merx MeanderGroep te verlaten . Hij begon aan een nieuwe uitdaging als directeur bij P5COM. “Ik kon mijn commerciële genen niet langer meer negeren” zo omschreef hij het zelf. “Ik kijk met hele positieve gevoelens terug op de afgelopen tweeëneenhalf jaar bij Meander.  Ik neem afscheid met een mega trots gevoel op alle collega’s hier. Met zijn allen hebben we ervoor gezorgd dat Meander twee keer op rij Aantrekkelijkste Werkgever is geworden. Daarnaast bieden we uitstekende zorg en zijn we op het gebied van de wijkverpleging een voorbeeld voor heel Nederland. De moderne organisatievorm en dito bedrijfsvoering hebben gezorgd voor mooie financiële resultaten en ik draag alles met een gerust hart over.

Jack Jansen

Na een interim bestuurschap van Jack Thiadens is Jack Jansen sinds 1 februari 2019 aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur bij Meander. Hij begon zijn loopbaan ooit als verpleegkundige en vervulde diverse bestuursfuncties bij o.a. een ziekenhuis en een thuiszorgorganisatie. Meander omschrijft hij als ‘een organisatie die past als een maatpak’.

 “Er is veel veranderd de afgelopen jaren, maar de essentie van het vak is hetzelfde gebleven. Het is fijn als je als bestuurder weet hoe het eraan toe gaat op de werkvloer, dat je dezelfde taal spreekt. Mijn visie is dat je met ‘gezond boerenverstand’ heel ver komt. Natuurlijk weet je als professional wat je werk inhoudt en houd je die kennis bij. Maar zegt je gevoel iets anders dan je werk of de protocollen van je vragen; maak het dan bespreekbaar. “
 
De uitdaging binnen Meander zit Jack niet zozeer in de grootte van de organisatie, maar meer in het feit dat het een organisatie is die kwaliteit biedt en tegelijk grenzen weet te verleggen. “ Zolang de veiligheid van klanten/bewoners en medewerkers niet in gevaar komt ben ik bereid van de gebaande paden af te wijken. Ik sta daarbij het liefst op de achtergrond. Mijn uitdaging zit in het creëren van een goed en veilig podium. Laat de mensen in de spotlights staan die het verdienen.”


Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep