Hospice De Vlinderhof Kerkrade

  • Sint Pieterstraat 145
  • 6463 CS Kerkrade

8 bewoners

Over deze locatie

Een warm onderkomen voor de laatste fase van het leven

Hospice De Vlinderhof in Kerkrade biedt een warm onderkomen aan mensen die de laatste fase van hun leven niet thuis willen of kunnen doorbrengen. Dankzij professionele medewerkers van de MeanderGroep wordt hoogwaardige verpleegkundige zorg geboden. Daarnaast is er veel aandacht en respect voor de gasten zodat ieder op eigen wijze afscheid kan nemen van het leven.

Huiselijke sfeer

Hospice De Vlinderhof Kerkrade heeft acht eenpersoonskamers, elk met een eigen toilet. Daarnaast is er een gezamenlijke huiskamer, keuken en een stilteruimte. De sfeer is huiselijk. Familieleden van de gasten zijn 24 uur per dag welkom. Het professionele team wordt ondersteund door een groot aantal vrijwilligers. Mede door hun inbreng is het mogelijk echt individuele aandacht te hebben voor de gasten. Een wandeling, een lekkere maaltijd, een goed gesprek; alles is mogelijk. Medewerkers en vrijwilligers zijn er ook als steun en toeverlaat voor familie en vrienden van de gasten.

Hoogwaardige zorg

Hospice De Vlinderhof Kerkrade maakt deel uit van MeanderGroep Zuid-Limburg. het is gelegen op het terrein van het Verpleeghuis Lückerheide. Naast een eigen team van verpleegkundigen en verzorgenden, kan  De Vlinderhof een beroep doen op een team van specialisten: van een verpleeghuisarts tot fysiotherapeut en van activiteitenbegeleider tot psycholoog. 

Tijdelijk verblijf

In Hospice De Vlinderhof Kerkrade kunnen mensen in de laatste fase van hun leven ook terecht voor een kortdurend verblijf. Bijvoorbeeld als familie of mantelzorgers de verzorging even uit handen moeten geven of als specialistische behandeling in het ziekenhuis niet langer noodzakelijk is.

Hospice De Vlinderhof Kerkrade is aangesloten bij het Netwerk Palliatieve Zorg Oostelijk Zuid-Limburg: een samenwerking van zorgvragers, professionele zorgaanbieders, zorgverleners en organisaties van vrijwilligerswerk op het gebied van palliatieve zorg.

Hospice De Vlinderhof Kerkrade is goed bereikbaar, zowel per auto als met het openbaar vervoer. Voor meer informatie:
Hospice De Vlinderhof Kerkrade
Sint Pieterstraat 145
6463 CS Kerkrade
Telefoon: 06 42 38 77 91

Bekijk hier het overzicht van Meander locaties in kaart.


De buurt


Hospice De Vlinderhof Kerkrade in beeld

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep