RIJBEWIJSKEURING

Bent u 75 jaar of ouder, rijdt u auto en bent u van plan om dat voorlopig te blijven doen? Dan schrijft de Nederlandse Verkeerswet voor dat u uw rijbewijs moet laten verlengen. Dat kan, maar dan moet u wel eerst een rijbewijskeuring ondergaan. Meander eXtra werkt samen met een erkende keuringsarts: dokter Robert Sadiek.

Bij de rijbewijskeuring worden niet alleen uw ogen, spierkracht en beweeglijkheid getest. Ook de bloeddruk, urine (indien nodig) en het medicijngebruik worden nagekeken door een arts. De rijbewijskeuring is op afspraak. Leden betalen voor een gewone 75+ keuring € 47,50 in plaats van € 64,50 (NZA tarief is:€130,20)

U kunt ook online uw afspraak maken via www.rijbewijskeuringsarts.nl. Geef dan aan dat u lid bent van Meander eXtra en ontvang nog eens 5% korting.

Tevens kunt u terecht wanneer u een beroepskeuring dient te ondergaan of wanneer u jonger bent dan 75 jaar en wegens een medische indicatie gekeurd dient te worden. De kosten voor deze keuringen bedragen € 62,50,-. voor leden, voor niet leden zijn de kosten € 77,50.

www.rijbewijskeuringsarts.nl heeft/geeft de laagste prijsgarantie.

Regel uw rijbewijskeuring in 5 stappen | RijbewijskeuringsArts.nl 

Hoe kan ik mijn rijbewijs verlengen? Alle stappen op een rijtje:

Stap 1: Gezondheidsverklaring 

Vul ruim 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs de 'Gezondheidsverklaring' in. Hierin beantwoordt u vragen over uw gezondheid, bijvoorbeeld welke medicijnen u gebruikt. U kunt het formulier 'Gezondheidsverklaring' bij uw gemeente ophalen. Stuur deze na het invullen naar het CBR. U kunt er ook voor kiezen om de verklaring digitaal in te vullen via mijn.cbr.nl. (Let op: hier wordt altijd om uw DIGID code gevraagd.) Dit gaat sneller en is minder foutgevoelig. 

Stap 2: Bericht van het CBR

Na het opsturen van de 'Gezondheidsverklaring' krijgt u bericht van het CBR waarin staat dat u een afspraak moet maken met een keuringsarts. Heeft u een medische aandoening? Zoals een oogaandoening of epilepsie? Dan bezoekt u ook een medisch specialist. 

Stap 3: Maak een afspraak met een keuringsarts

U belt met rijbewijskeuringsarts 085-0180800, om een afspraak te maken voor de medische keuring bij de Rijbewijskeuringsarts. Voor leden van 75 jaar en ouder bedragen de kosten € 47,50

Stap 4: Laat uw gezondheid onderzoeken

Neem het volgende mee naar de keuring: de keuringspapieren, een actueel overzicht van medicatie, het recept van de huidige bril/lenzen, uw ledenpas en een flesje urine (als u diabetespatiënt bent hoeft dit laatste niet). De arts onderzoekt uw gezondheid en vult de nodige formulieren in. Doet de arts dit online, dan komen de formulieren automatisch bij het CBR terecht. Vult de arts papieren formulieren in, dan stuurt u deze zelf naar het CBR.

Stap 5: CBR beoordeelt uw aanvraag

Een arts van het CBR beoordeelt alle informatie en bepaalt of u nog geschikt bent om te rijden (rijgeschikt). Soms is een rijtest of aanvullende medische informatie nodig. Dan ontvangt u opnieuw een verwijzing naar een arts en volgt opnieuw een beoordeling van het CBR. 

Stap 6: Uw rijbewijs verlengen

Als het CBR akkoord is en u rijgeschikt bent, kunt u uw rijbewijs verlengen bij uw gemeente.
Neem uw oude rijbewijs en een recente pasfoto mee!

Aan huis: Nee

U kunt op verschillende manieren eenvoudig een afspraak voor een medische-en/of rijbewijskeuring maken door:

  1. rechtstreeks te mailen via: afspraken@rijbewijskeuringsarts.nl
  2. rechtstreeks met één van de telefonisten te bellen op het landelijke nummer 085-01 80 800 

085-0180800 | www.rijbewijskeuringsarts.nl 

 

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep