Een Specialist Ouderengeneeskunde behandelt en begeleidt bewoners met een complexe zorgproblematiek. Meestal zijn dat kwetsbare ouderen met complexe chronische aandoeningen, maar soms ook jongere mensen. De Specialist Ouderengeneeskunde kijkt niet alleen naar het ziektebeeld, maar óók naar de gevolgen van de gezondheidsproblemen voor het dagelijks leven van de persoon en zijn of haar omgeving. 

Een arts met de afgeronde opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde en als zodanig ingeschreven in het BIG-register. Sommige Specialisten Ouderengeneeskunde zijn ook kaderarts. Dan hebben zij een opleiding tot kaderarts afgerond en zijn zij als zodanig ingeschreven in het register bij Verenso (Vereniging van Specialisten Ouderengeneeskunde).

Er zijn vijf kaderopleidingen in Nederland: psychogeriatrie, geriatrische revalidatiezorg, palliatieve zorg, opleiden en eerstelijns zorg.

Benieuwd hoe het is om als Specialist Ouderengeneeskunde binnen Meander te werken? Bekijk dan deze video:

Medewerkers

13

Locaties

4

Contact

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Paramedische Dienst via

T | 045 - 546 74 80

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep