Osteopathie

Osteopathie

Osteopathie is een geneeswijze waarbij de therapeut alleen met zijn handen behandelt.

Welkom op de pagina van de afdeling Osteopathie van MeanderGroep Zuid-Limburg. 

De medewerkers, hun specialismen, en de locatie(s) waar zij actief zijn, zijn onderaan deze pagina te vinden.

De afdeling Osteopathie is onderdeel van de Paramedische Dienst van Meander. Binnen deze dienst werken de verschillende disciplines nauw met elkaar samen. Indien gewenst kan de therapeut naast zijn eigen specialiteit ook de expertise van de andere disciplines inschakelen. Op deze wijze versterkt men elkaar en kunnen de therapiedoelstellingen multidisciplinair aangepakt worden.

Osteopathie

Osteopathie is een geneeswijze waarbij de therapeut alleen met zijn handen behandelt. Hij werkt niet met medicamenten, chirurgische ingrepen of met andere klassieke medische behandelwijzen maar kijkt naar het totale lichaam van een patiënt om te beoordelen hoe zijn klachten zijn ontstaan en waarom ze niet vanzelf genezen. Osteopathie beperkt zich niet tot spieren en gewrichten maar kan ook verlichting brengen bij klachten als hoofdpijn, obstipatie, astma of vermoeidheidsklachten. 

Locatie

Meander Paramedisch Centrum D'r Pool, Putgang 6, 6461 EK Kerkrade tel 045 546 74 80

Contactgegevens:

U kunt contact leggen met één van onze osteopaten door een mail te sturen of telefonisch contact op te nemen met het secretariaat van de Paramedische Dienst via 045 - 546 74 80

Naam en e-mail adressen:  
Marc Lowis: marclowis@mgzl.nl
Ruben Schmitz: rubenschmitz@mgzl.nl

Kosten en meer informatie:

Consult Osteopathie (onderzoek en behandeling): € 80,00. Een consult duurt ongeveer 45 minuten.
De anamnese en het onderzoek is bij het eerste consult ingegrepen. Na het eerste consult zult u waarschijnlijk een vervolgafspraak maken binnen een tijdsbestek van 2- 4 weken. De osteopathische behandeling zal gedeeltelijk dan wel volledig door uw zorgverzekeraar vergoed worden. Om precies te weten welk bedrag u vergoed krijgt is het raadzaam uw zorgverzekeraar te raadplegen.Betaling vindt achteraf plaats via overschrijving.

Overzicht vergoedingen 2020 zorgverzekeraars: Vergoedingenoverzicht 2020

Film

Bekijk hier de nieuwe film van de héle Medische & Paramedische Dienst:


Medewerkers

1

Locaties

1

Contact

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Paramedische Dienst via

T | 045 - 546 74 80

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep