Welkom op de pagina van de afdeling Logopedie van MeanderGroep Zuid-Limburg.

De medewerkers, hun specialismen, en de locatie(s) waar zij actief zijn, zijn onderaan deze pagina te vinden.

De afdeling Logopedie is onderdeel van de Paramedische dienst van Meander. Binnen deze dienst werken de verschillende disciplines nauw met elkaar samen. Indien gewenst kan de therapeut naast zijn eigen specialiteit ook de expertise van de andere disciplines inschakelen. Op deze wijze versterkt men elkaar en kunnen de therapiedoelstellingen multidisciplinair aangepakt worden.

Logopedie

De logopedisten van de MeanderGroep zijn gespecialiseerd in de behandeling van volwassenen en ouderen met neurodegeneratieve ziekten, revalidatie na hersenletsel (bij- voorbeeld door een beroerte, een ongeval of een tumor) en communicatieproblemen bij de oudere mens in het algemeen. Door jarenlange ervaring in het werken met mensen met dementie hebben zij extra expertise opgebouwd op dit gebied.

De logopedist biedt u en uw omgeving hulp bij problemen op het gebied van de communicatie en het eten en drinken. Deze moeilijkheden kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een beroerte of (neurologische) aandoening zoals bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose of Dementie. Door middel van onderzoek, adviezen en therapie probeert de logopedist om taal, spraak en het slikken (van vocht en voeding) bij u te verbeteren. Ook kan de logopedist de gehoorfunctie onderzoeken en hier- bij advies geven.                                                                                              

  • Dementie
  • Mimetherapie
  • Afasie          
  • Dysartrie          
  • Slikrevalidatie (o.a. bij Canule)            
  • Hyperventilatie
  • COPD
  • Burn-out klachten

Vergoedingen

De basisverzekering dekt in bijna alle gevallen de logopedische behandeling waarvoor u bent verwezen door uw (huis)arts of specialist. Er is geen eigen bijdrage voor logopedie. Wel betaalt u een deel van de behandeling zelf via het verplicht eigen risico (vanaf 18 jaar), indien dit nog niet volledig is verbruikt.

Bekijk hier met welke zorgverzekeraars wij een contract hebben gesloten.

Contact en overige informatie

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Paramedische Dienst via 045 211 00 40

Film

Bekijk hier de nieuwe film van de héle Medische & Paramedische Dienst:


Medewerkers

5

Locaties

11

Contact

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Paramedische Dienst via

T | 045 - 546 74 80

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep