Ergotherapie

Ergotherapie

Ergotherapie houdt zich bezig met het dagelijks handelen van mensen, daar waar iemand beperkt is in zijn handelen.

Welkom op de pagina van de afdeling Ergotherapie van MeanderGroep Zuid-Limburg. 

De medewerkers, hun specialismen, en de locatie(s) waar zij actief zijn, zijn onderaan deze pagina te vinden.

De afdeling Ergotherapie is onderdeel van de Paramedische Dienst van Meander. Binnen deze dienst werken de verschillende disciplines nauw met elkaar samen. Indien gewenst kan de therapeut naast zijn eigen specialiteit ook de expertise van de andere disciplines inschakelen. Op deze wijze versterkt men elkaar en kunnen de therapiedoelstellingen multidisciplinair aangepakt worden.

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie houdt zich bezig met het dagelijks handelen van mensen, daar waar iemand beperkt is in zijn handelen. Samen met de ergotherapeut wordt er gekeken hoe u uw dagelijks handelen toch zo zelfstandig mogelijk kan uitvoeren. Dit alles om een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te bereiken. 

De ergotherapeuten van Meander zijn gespecialiseerd in de ouderen-, revalidatie- en/of bedrijfszorg. De ergotherapeuten zijn breed inzetbaar. Zo kan de ergotherapeut bijvoorbeeld van betekenis zijn bij het zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen of bij het uitvoeren van hobby’s. Behandeling vindt plaats bij u thuis of binnen een van onze meander-locaties.

Tevens vindt er een nauwe samenwerking plaats met fysiotherapie, psychologie, artsen, verpleging en andere disciplines, om de behandeling zo goed mogelijk voor u op elkaar af te stemmen.

Ergotherapie voorbeeld

Vergoedingen

Ergotherapie is opgenomen in de basisverzekering. Ergotherapie bij u thuis wordt vergoed door de zorgverzekeraar tot een maximum van 10 uur per jaar. Deze behandelingen worden wel verrekend met het (verplicht) eigen risico in de zorgverzekering. 

Contact

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Paramedische Dienst via 045 - 546 74 80.

Film

Bekijk hier de nieuwe film van de héle Medische en Paramedische Dienst:


Medewerkers

15

Locaties

15

Contact

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Paramedische Dienst via

T | 045 - 546 74 80

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep