Ergotherapie

Zoekt u ergotherapie, dan bent u bij ons aan het goede adres. Ook als u nog geen klant bent van Meander, bent u van harte welkom!

Ergotherapie: voor wie en bij welke problemen?
Ergotherapie voor revalidatie
Ergotherapie voor ouderen
De eerste afspraak


Welkom op de pagina van de Ergotherapie-afdeling van MeanderGroep Zuid-Limburg. Bovenstaand vindt u snel diepgaande informatie over ergotherapie. Onderaan elk pagina vindt u de juiste ergotherapeut voor uw behoeften.

De afdeling Ergotherapie is onderdeel van de Paramedische Dienst van Meander. Binnen deze dienst werken de verschillende disciplines nauw met elkaar samen. Indien gewenst kan de therapeut naast zijn eigen specialiteit ook de expertise van de andere disciplines inschakelen. Op deze wijze versterkt men elkaar en kunnen de therapiedoelstellingen multidisciplinair aangepakt worden.

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie houdt zich bezig met het dagelijks handelen van mensen, daar waar iemand beperkt is in zijn handelen. Samen met de ergotherapeut wordt er gekeken hoe u uw dagelijks handelen toch zo zelfstandig mogelijk kan uitvoeren. Dit alles om een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te bereiken. Bekijk hier voor wie en bij welke problemen ergotherapie bedoeld. 

De ergotherapeuten van Meander zijn gespecialiseerd in de ouderen-, revalidatie- en/of bedrijfszorg. De ergotherapeuten zijn breed inzetbaar. Zo kan de ergotherapeut bijvoorbeeld van betekenis zijn bij het zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen of bij het uitvoeren van hobby’s. Behandeling vindt plaats bij u thuis of binnen een van onze meander-locaties.

Tevens vindt er een nauwe samenwerking plaats met fysiotherapie, psychologie, artsen, verpleging en andere disciplines, om de behandeling zo goed mogelijk voor u op elkaar af te stemmen.

Ergotherapie voorbeeld

Vergoedingen

Ergotherapie is opgenomen in de basisverzekering. Ergotherapie bij u thuis wordt vergoed door de zorgverzekeraar tot een maximum van 10 uur per jaar. Deze behandelingen worden wel verrekend met het (verplicht) eigen risico in de zorgverzekering.

Bekijk hier met welke zorgverzekeraars wij een contract hebben gesloten.

Scootmobieltraining

Heeft u interesse om zich buitenshuis te verplaatsen met een scootmobiel, maar weet u niet zeker of dit iets voor u is of hoe u dit het beste kunt aanpakken? Of heeft u een scootmobiel thuis, maar voelt u zich nog niet vaardig en veilig genoeg om hiermee zelfstandig op pad te gaan? Onze ergotherapeuten helpen u verder! 

Met onze begeleiding kunt u op een proef-scootmobiel oefenen om voldoende vaardig en vertrouwd te raken met het rijden op een scootmobiel. Onze ergotherapeuten helpen u verder in het proces van oefenen tot en met het aanvragen van een scootmobiel bij bijvoorbeeld de gemeente. Wanneer u al een scootmobiel heeft, maar meer vaardig wenst te worden in bijvoorbeeld het rijden over drempels, drukkere wegen, het in- en uit de lift rijden of het inparkeren, kunnen onze ergotherapeuten u ook helpen. 

De training met de proef-scootmobiel vindt plaats in onze praktijk Meander in Balans, aan de Ailbertuslaan 2 in Kerkrade. De training met uw eigen scootmobiel vindt plaats bij u thuis in uw bekende omgeving. De scootmobiel training door de ergotherapie wordt vergoed vanuit uw zorgverzekering! 

Onze ergotherapeuten Dorien, Ellis, Nicolle en Vera staan voor u klaar!

Contact

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Paramedische Dienst via 045 211 00 40

Film

Bekijk hier de nieuwe film van de héle Medische en Paramedische Dienst:


Medewerkers

14

Locaties

17

Contact

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Paramedische Dienst via

T | 045 - 546 74 80

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep