MTH-team Meander werkt als eerste in Nederland met de midline

Een infuus waar je als patiënt 30 dagen lang geen omkijken naar hebt en dat comfortabel zit. Dat geschikt is voor behandeling thuis en zonder   problemen  aangebracht wordt. Het innovatieve infuussysteem midline kent alleen maar voordelen.  Het Team Medisch Technisch Handelen (MTH) van Meander werkt er als eerste thuiszorgorganisatie  in Nederland mee.  

De midline is een infuussysteem dat met behulp van een echo  wordt ingebracht in de bovenarm. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het toedienen van antibioticum, pijnbestrijding, vocht, medicatie of supplementen. De MTH-verpleegkundige zoekt met behulp van het draagbare echoapparaat een geschikt bloedvat. Omdat via de echo duidelijk zichtbaar is waar de aderen lopen, behoort onnodig prikken tot het verleden.

MTH-verpleegkundige Dylan Willems is erg enthousiast over dit nieuwe systeem.  “De midline wordt in een dieper gelegen bloedvat ingebracht waar het bloedvat dikker is en irritatie van het bloedvat minder voorkomt. Het grootste voordeel is wel dat je hem tot 30 dagen kunt dragen zonder dat je er omkijken naar hebt. De klant is minder afhankelijk van de thuiszorg, omdat hij niet meer extra geprikt hoeft te worden en de zorgmomenten korter zijn. “ Met de midline kunnen mensen ook eerder uit het ziekenhuis worden ontslagen. De midline past perfect in de innovatieve ontwikkelingen bij Meander.

Meander Midline


Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep