Wijkzorgcentrum Kling Nullet

 • Maria Gorettistraat 4
 • 6462 XR Kerkrade

46 bewoners

Over deze locatie

Kling Nullet is een modern wijkzorgcentrum, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat . De nieuwbouw omvat 6 groepswoningen met in totaal 46 plaatsen voor verpleeghuiszorg aan mensen met dementie (PG). Het gaat hier om kleinschalig wonen en werken. Zorg op maat met medewerkers die bewoners zo gelukkig mogelijk willen maken. Geborgenheid en het veilig gevoel van thuis wordt zoveel mogelijk nagebootst, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de gewoontes van de bewoners.

Van het het wijkzorgcentrum maken verder deel uit:
- 39 aanleunwoningen met 2 slaapkamers en
- een dienstencentrum met de uitvalsbasis voor Meander Thuiszorg, huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapie- en logopediepraktijk en een wijkpunt.

Kling Nullet luistert goed naar de wensen van bewoners, de huurders en de wijkbewoners, als het gaat om gastvrijheid en activiteiten in het wijkpunt. Er zijn heel wat verenigingen actief.
Kling Nullet is ook een wijkpunt in het kader van 'SamenLeven' voor de wijk Kerkrade Oost, waar wijkbewoners terecht kunnen met hulpvragen, hulpaanbod en ideeën.
Kortom het is een veelzijdig centrum in het hart van de wijk.

Zorgprofiel

Om te komen wonen bij MeanderGroep heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ beoordeelt of iemand recht heeft op zorg uit de Wet Langdurige Zorg. Als u een indicatie ontvangt staat hier een omschrijving op van uw zorg. Dit heet een zorgprofiel ook wel bekend als zorgzwaartepakket.

Binnen Kling Nullet kunnen mensen met zorgprofiel (zorgzwaartepakket) VV 5 komen wonen. In dit overzicht vindt u de omschrijving van uw zorgprofiel

Telefoonnummers

 • Groepswoningen Kling Nullet

woning 1 - Huisnummer 6W Tel: 045-2114751
woning 2 - Huisnummer 6V Tel: 045-2114752
woning 4 - Huisnummer 4A Tel: 045-2114754
woning 3 - Huisnummer 4B Tel: 045-2114753
woning 5 - Huisnummer 4C Tel: 045-2114755  
woning 6 - Huisnummer 4D Tel: 045-2114756  

Bekijk hier het overzicht van Meander locaties in kaart.


Fixatievrij

Waardeer ons op zorgkaartnederland


De buurt

Het wijkzorgcentrum ligt op het Maria Goretti-plein waar voorheen de gelijknamige kerk lag. Dat is naast Schacht Nulland, een voormalige schacht van de Domaniale mijn, de oudste kolenmijn in Europa. Daarom heeft het mijnverleden een prominente plaats in de inrichting van het gebouw. 

In de directe omgeving zijn er supermarkten, een drogisterij, een kapsalon e.d.


Activiteiten

Voor verdere informatie over de activiteiten kunt u contact opnemen met de activiteitenbegeleiding via telefoonnummer: 045-211 147 89 Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.30-17.00 uur

Maandag

 • Yogavereniging
 • Heilige Mis (om de week)

Dinsdag

 • Kaarten
 • Sjoelen
 • Voorleesvereniging (1 x per maand)

Woensdag

 • Kaffe Klatsch
 • Wandelvereniging
 • Tabletvereniging

Donderdag

 • Handwerk en spellenclub

Wijkzorgcentrum Kling Nullet in beeld