Een glimlach van....

Onze medewerker en tevens kunstenares Reggy Bruine de Bruin zal het komend jaar maar liefst twaalf klanten & bewoners gaan portretteren.

De eerste in de rij is mevrouw Otten, bewoonster van Dokter Calshof.

Een gulle glimlach en het levensmotto; ‘Niet klagen, maar dragen’. Dit typeert mevrouw Otten vandaag de dag. De oorspronkelijk Hilversumse mocht vorig jaar maar liefst honderd kaarsjes op haar verjaardagstaart uitblazen. Haar geheim? Iedere dag een eitje! De medewerkers van Dokter Calshof, waar zij al zo’n vijf jaar woont, geven haar dit dan ook iedere dag. De basis van haar huwelijk met haar man Jan ligt echter niet in het zuiden, maar midden in Den Haag. Daar runde ze met alle liefde haar gezin. Toen haar kinderen ouder werden ging ze zelf ook aan het werk en wel als typiste bij KPN. Trots was mevrouw Otten, wanneer zij als enige de onleesbare handschriften van de professoren kon ontcijferen en uittypen. Toen zij samen met haar man de pensioenleeftijd had bereikt, ruilde zij de duinen in voor het Heuvelland en verhuisde naar Heerlen alwaar zij en haar man een huis met tuin kochten. Daar genoten zij enorm van de rust. Toch zocht mevrouw Otten in die periode ook genoeg activiteit op in de vorm van vrijwilligerswerk. Inmiddels is mevrouw Otten een vertrouwd gezicht binnen Dokter Calshof.

Ze geniet vandaag de dag erg van het bezoek van haar (klein-)kinderen en van een gezellig tweede koekje bij de koffie. Tijdens deze bezoekjes grapt ze vaak tegen haar kinderen; “Denk aan de drie H’s; hoofd, hart en handen”, waarop mevrouw Otten haar zin afsluit met een tevreden glimlach. De medewerkers van Dokter Calshof zijn het erover eens; de glimlach van mevrouw Otten is onbetaalbaar.