Vaktherapie

Vaktherapie

Vaktherapie is de overkoepelende naam voor therapie en dans- en bewegingstherapie.

Welkom op de pagina van de afdeling Vaktherapie van MeanderGroep Zuid-Limburg.

De medewerkers, hun specialismen, en de locatie(s) waar zij actief zijn, zijn onderaan deze pagina te vinden.

De afdeling Vaktherapie is onderdeel van de Paramedische Dienst van Meander. Binnen deze dienst werken de verschillende disciplines nauw met elkaar samen. Indien gewenst kan de therapeut naast zijn eigen specialiteit ook de expertise van de andere disciplines inschakelen. Op deze wijze versterkt men elkaar en kunnen de therapiedoelstellingen multidisciplinair aangepakt worden.

Vaktherapie is de overkoepelende naam voor muziektherapie en dans- en bewegingstherapie. Een vaktherapeut is gespecialiseerd in minimaal één medium.  Vaktherapie is een specialistische vorm van hulpverlening die erop gericht is bewustwordings-,veranderings-, ontwikkelings- en/of acceptatie- processen te bewerkstelligen.

Doelen waar wij aan werken zijn o.a.:

  • Kwaliteit van leven 
  • Interactie (activeren)
  • Eigen kracht (succeservaringen)
  • Emotie regulatie (stemming)
  • Motoriek & spraak 

Contact en overige informatie

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen het secretariaat van de Paramedische Dienst: T: 045 5467480

Het is niet mogelijk voor Eerstelijns zorg cliënten om binnen Meander Vaktherapie te krijgen. Dit is alleen mogelijk voor onze bewoners in het Cluster Verpleeghuizen.

Medewerkers

3

Locaties

2

Contact

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Paramedische Dienst via

T | 045 - 546 74 80

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep