Bijeenkomst: Financiële en regelzaken bij een verpleeghuisopname

 Wanneer uw partner in een verpleeghuis moet worden opgenomen, komt er veel op u af; de juiste indicaties aanvragen, een goede zorginstelling vinden, de verhuizing organiseren en het financiële plaatje rond krijgen. Met dat laatste kan Maurice Roijen van Zicht op Geld (regio Zuid-Limburg) u helpen. Zicht op Geld helpt echtparen met hun financiële huishouding, wanneer één van beide partners in een zorginstelling gaat wonen. Want dat kan best ingewikkeld zijn. 

Maurice creëert overzicht in de financiële huishouding en geeft advies op maat. Hoe dat werkt, vertelt hij tijdens de gratis bijeenkomst die interessant is voor iedereen die in de toekomst met deze situatie te maken krijgt of reeds nu al heeft. De volgende vragen komen aan bod:

  • Hoe komt uw partner in de Wet Langdurige Zorg? 
  • Wat zijn de verschillen tussen een particuliere en reguliere zorginstelling? 
  • Moet u uw spaargeld opeten wanneer u naar een zorginstelling gaat? 
  • Zet u uw huwelijkse staat voor de AOW om van gehuwd naar alleenstaand of juist niet? 
  • Welke verzekeringen moet u aanpassen? 
  • Kortom: wat moet u allemaal weten wanneer uw partner - of uw vader, moeder of degene voor wie u de mantelzorger bent - naar een zorginstelling gaat?

Heeft u interesse in deze bijeenkomst? Meld u dan aan door een e-mail te sturen naar meanderextra@mgzl.nl of bel naar 045-574 88 00.

Vermeld hierbij dan a.u.b. uw abonneenummer bij.

Datum:    Donderdag 23 maart 2023
Tijd: 10.00 – 11.30 uur
Locatie:  Servicecenter Minckelerhof - Minckelersstraat 2 in Landgraaf
Kosten:   Gratis voor abonnees

 

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Ook interessant voor u

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep