Abonnee worden?

Geniet van een uitgebreid pakket vol service en voordeel.

Aanmelden

Body- en botscan


Door de uitgebreide analyse van de spier- en vetverdeling leert u de sterktes en  zwaktes van uw lichaam kennen en kunt u nog doelgerichter trainen en diëten. De resultaten van deze scan geven een beeld hoe de vet- en spiermassa van uw lichaam verandert gedurende een trainingsschema, dieet of revalidatie. De bodyscan duurt slechts drie minuten.  
Het is bekend dat door het ouder worden de botdichtheid afneemt. Bij één op de 3 vrouwen en één op de 8 mannen ouder dan 55 kan uiteindelijk botontkalking (osteoporose) optreden. De kans om iets te breken wordt hierdoor (veel) groter. Met name de pols, heup en ruggenwervels worden dan gevoelig voor breuken (pols, heup) of inzakkingen (ruggenwervels). Zit osteoporose bij u in de familie of wilt u graag weten hoe het met uw botdichtheid is gesteld, kunt u uw botdichtheid laten meten van de heup en/of onderrug. Deze metingen (scans) geven een exact beeld van uw botgesteldheid.  
Voor deze scans maken we gebruik van een DEXA. Dit apparaat maakt gebruik van röntgenstraling met een zeer lage stralingsbelasting, die 100 keer lager ligt dan een normale röntgenfoto. Het totale onderzoek inclusief een uitgebreide uitleg en deskundig advies duurt 20 tot 30 minuten.

Leverancier
VitaK (spin-off en volle dochteronderneming van de Universiteit Maastricht)

Uw voordeel
Pakket 1: 1 scan, keuze uit scan van de heup of de onderrug of een total body scan. Normale prijs €99,- , op vertoon van uw actuele Meander eXtra pas  € 50,-.
Pakket 2: Osteoporose, 2 scans bestaande uit scan van de heup en scan van de onderrug. Normale prijs €190,- op vertoon van uw actuele Meander eXtra pas € 95,-.
Pakket 3: Osteoporose+, 3 scans bestaande uit scan van de heup, scan van de onderrug en een total body scan. Normale prijs € 270,- op vertoon van uw actuele Meander eXtra pas € 135,-.

Aan huis
Nee