Abonnee worden?

Geniet van een uitgebreid pakket vol service en voordeel.

Aanmelden

Intieme zorgverlening, De Ultieme Zorg

De Ultieme Zorg


“Elk mens heeft behoefte aan aandacht en genegenheid”


Seksualiteit en de behoefte daaraan is een onderwerp dat vaak lastig bespreekbaar is voor alleenstaanden met een beperking of ziekte. Tijdens een kennisbijeenkomst afgelopen jaar binnen MeanderGroep werd er een film getoond over dit thema. Uit de reacties van de verzorgenden en verpleegkundigen na afloop bleek het een vraagstuk dat ze  in de dagelijkse praktijk vaak tegenkomen.  Meander eXtra speelt hierop in door te gaan samenwerken met de Ultieme Zorg: een escortbureau voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

De 32-jarige Maureen Daelmans-Hellenbrand uit Brunssum richtte vijf jaar geleden het bureau op. Ze is zelf afkomstig uit de zorg en heeft veel gewerkt met gehandicapten en ouderen. In de praktijk ontdekte ze dat de vraag van sekszorg relatief groot was, maar het aanbod beperkt. Het doel van haar bedrijf is mensen die zelf niet kunnen voorzien in de behoefte aan seks de kans te geven om dit toch te kunnen ervaren. Maureen vertelt: “De beperkingen kunnen heel divers zijn, van autisme tot een meervoudige handicap. Er zijn zelfs mensen die heel introvert zijn en voor de rest geen beperkingen hebben, die toch gebruik maken van onze service. Ook zijn er veel ouderen, zowel thuiswonend als in een wijkzorgcentrum, die een beroep op ons doen.” 

Maureen neemt de intakegesprekken voor haar rekening. Als het een cliënt betreft met een verstandelijke beperking, dan is er altijd familie of een begeleider bij het gesprek. Na de eerste afspraak is er contact met de cliënt, ouders en begeleiders om te kijken of het goed is bevallen. “Het is belangrijk om steeds te blijven evalueren. Er moet rekening worden gehouden met alle soorten aandoeningen, zo kan het met bijvoorbeeld dementerenden nogal eens lastig zijn”, aldus Maureen.

Elk mens heeft behoefte aan aandacht en genegenheid, zo stelt Maureen. “Dat hoeft ook niet altijd uit te draaien op seks. Wij maken echt het verschil voor iemand, dat is het leukst. Je ziet mensen opbloeien, hun zelfvertrouwen terugkrijgen. Mensen met spasmen geven bijvoorbeeld aan na een uur sekszorg twee weken minder last van hun spieren te hebben. Wat dat betreft vergelijk ik het wel eens met fysiotherapie. Al die bijzondere reacties motiveren me heel erg om door te gaan.”

Sekszorg wordt in veel gemeenten nog niet vergoed. Maureen zet zich in om sekszorg bij de overheid en zorgverzekeraars op de kaart te zetten zodat er vergoedingen aan worden toegekend. Abonnees van Meander eXtra ontvangen 10 % korting op de eerste afspraak. 

Leverancier:
De ultieme zorg

Uw voordeel:
10 % korting op de 1e afspraak.

Aan huis:
ja

Ook interessant voor u