Abonnee worden?

Geniet van een uitgebreid pakket vol service en voordeel.

Aanmelden

Stedenreis Tjechië

5-daagse stedenreis naar Tjechië o.v.v. logies/ ontbijt voor € 325 p.p.

Vertrekdatum 25-oktober 2020 

Een stedentrip naar een van de mooiste steden van Europa, Praag! Het oude centrum met zijn barokke paleizen en renaissance panden staat op de Werelderfgoedlijst. De stad van 100 torens gelegen aan de rivier de Moldau betovert iedereen met zijn doolhof van binnenplaatsen, pleinen en oude steile straatjes en steegjes. Niet voor niets heeft het de bijnaam ‘de Gouden Stad’.

Dag 1 | Heenreis
Vanaf de opstapplaatsen vertrekken wij met diverse pauzes naar hotel Ambiance in Praag. Het hotel ligt op slechts 10 minuten lopen van de binnenstad. U heeft dus vanavond direct de kans om een bezoek te brengen aan het mooie centrum van Praag en een leuk restaurant te zoeken voor uw diner.

Dag 2 | Praagse burcht
In de vroege ochtend treffen we onze gids voor een eerste kennismaking met Praag. Per bus vertrekken we naar de Praagse burcht, vanaf hier start de wandeling. De Burcht van Praag is ongetwijfeld de populairste bezienswaardigheid van de stad. U treft hier een verzameling aan van kerken, paleizen, musea en tuinen. Vanaf bijna elke plaats in de stad kunt u de Burcht en de St-Vituskathedraal zien liggen. U heeft vanaf hier een prachtig uitzicht over de stad. Tijdens de wandeling dalen we af naar het centrum waar we rond de middag eindigen bij de Karelsbrug. U kunt vanaf hier naar het centrum wandelen en de rest van de dag van uw vrije tijd genieten.

Dag 3 | Praag
Deze ochtend maakt u onder begeleiding van een plaatselijke gids een rondleiding door de oude historische binnenstad. U ziet o.a. de Wenceslasplein, het oude stadsplein met stadhuis en de astronomische klok. Ook mag u de wereldberoemde Karlsbrug uit 1357 die de oude stad met de Malá Strana, waar zich vooral oude paleizen bevinden, verbindt niet missen. ’s Middags heeft u de gelegenheid om de stad zelf te verkennen. Wandel door de kronkelige straatjes met winkels en boetiekjes en kom even bij op één van de gezellige terrasjes of bierlokalen. Ook interessant is een bezoek aan het Nationaal Museum, gelegen aan het Wenceslasplein. Dit is het oudste en grootste museum van Tsjechië met meer dan 14 miljoen objecten.

Dag 4 | Theresienstadt of de Joodse wijk
U heeft de keuze om mee te gaan naar de 18e-eeuwse vestingstad Theresienstadt of de dag naar eigen keuze te besteden. Besluit u tot het laatste, dan is een bezoek aan de Joodse wijk Josefov een aanrader. Interessant om te zien is de oude Joodse bergraafplaats, het Joods museum en de Synagoge. Gaat u met de busexcursie mee naar Theresienstadt, dan kunt u het voormalige concentratiekamp bezoeken.

Dag 5 | Terugreis
Na het ontbijt leggen we de bagage in de bus en beginnen we aan de terugreis. Onderweg maken we wederom voldoende pauzes. In de avond arriveren we weer terug bij uw opstapplaats.

 

Hotel informatie:
Hotel Ambiance**** in Praag Hotelscore 8,0

Ligging: in het centrum van Praag. Naar het Wenceslasplein is het circa 10 minuten lopen. Het dichtstbijzijnde metrostation, IP Pavlova, ligt op circa 300 meter van het hotel.
Faciliteiten: receptie, ontbijtruimte, lift en wifi.
Kamers: voorzien van bad of douche, toilet, televisie en kluisje.
Verzorging: elke ochtend een ontbijtbuffet.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.
Valuta: in Praag betaalt u met de Tsjechische kroon.

Nét dat beetje meer!

  • prima 4-sterrenhotel midden in het centrum
  • elke ochtend ontbijtbuffet
  • 2 rondritten/stadswandelingen met gids
  • stadsplattegrondje van Praag gratis bij het hotel verkrijgbaar
  • excursies volgens programma
  • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
  • reis per luxe Comfort Class bus met minibar, toilet en airco


Gegarandeerd vertrek
vanaf slechts 18 personen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Van der Biesen O.v.v uw abonneenummer  

www.vanderbiesen.nl | 045-8200900


Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Ook interessant voor u