Hoezo aantrekkelijkste werkgever?

Leren en werken in de zorg

Hoezo aantrekkelijkste werkgever?

Jose Blezer
Auteur Jose Blezer 31 oktober 2019

We doen weer mee: MeanderGroep wil weer aantrekkelijkste werkgever van Limburg worden. Er wordt via diverse kanalen een lofzang over Meander afgestoken. We hebben de titel al twee keer eerder gewonnen.

Is het eenvoudig om aantrekkelijkste werkgever te worden? Nee, ook al hebben we een groot aantal medewerkers. Het blijft toch de vraag of de medewerkers jou als werkgever deze titel gunnen.

Binnen ons bedrijf is er aandacht voor  duurzaamheid, vitaliteit, coaching, eigen kracht en ondersteunende hulpmiddelen en apps. Maar ook voor werkplezier, een keur aan opleidingen en er zijn genoeg vacatures waardoor interne doorstroming ook mogelijk is.

Daarnaast is er zelfsturing, zelfregie en kun je ook mee aangeven hoe je rooster eruit komt te zien. Je werk als verpleegkundige of verzorgende heeft uiteraard vaste taken, maar laat ook ruimte voor eigen invulling. Hier is vertrouwen voor nodig en dat is er volop.

Er zijn ook kritische geluiden te horen, gelukkig.

Er zijn ook kritische geluiden te horen, gelukkig. Dit mag immers als je een aantrekkelijke werkgever bent; kritiek zorgt ervoor dat je alert blijft en ook open staat voor feedback. Aandacht voor alle facetten van ons werk.

Laten we vooral deze mensen koesteren, degenen die kritisch naar onze organisatie kijken en dus ook om Meander geven. We kunnen hier vooral van leren. Door deze geluiden serieus te nemen gaan we van goed, naar beter naar best!

Ik vind mijn werk bij Meander een feestje; maar ik moet wel zelf de slingers ophangen en dat is prima. Voor mij is het sowieso de aantrekkelijkste werkgever, dus laat maar komen de uitslag van de verkiezing!

 

Auteur

Jose Blezer

Als docent bij Meander Leren ontmoet je veel medewerkers in de zorg. Je geeft les maar leert tegelijkertijd heel veel van je deelnemers en hun verhalen. Wat me vooral raakt is de passie waarmee er gewerkt wordt in de zorg, en hoeveel we met en van elkaar leren.