Vlogger @ Pinkpop

Evenementen

Vlogger @ Pinkpop

Bram Smeets
Auteur Bram Smeets 21 juni 2019

Als echte festivalganger ben ik er elk jaar te vinden. Pinkpop laat ik niet aan mij voorbij gaan! Deze vijftigste editie was ik echter niet als bezoeker, maar als Meander-medewerker. We bouwden ons eigen podium voor zorgtalent en dat was super leuk om mee te maken! In deze blog neem ik jullie mee in mijn Meander PinkPop avontuur. 

Voorbereiding

"Bram, heb je tijd om te vloggen?" Bestuursvoorzitter Jack en thuiszorgdirecteur Tessa hadden de stoute schoenen aangetrokken en zouden samen naar Buro PinkPop gaan om een samenwerking te bespreken. "Als je belooft het voor je te houden, vertellen we je onze plannen" zeiden ze. En niet veel later vertrokken we met de Meander camper naar Jan Smeets.. Bij het horen van alle plannen werd ik laaiend enthousiast. En dat zwijgen werd op sommige momenten wel eens moeilijk. Het liefst zou ik het van de daken schreeuwen: wij staan dit jaar op Pinkpop!  

Nu heb ik al honderden vlogs gemaakt, maar filmen op een festival is dan toch weer even anders. Enige voorbereiding was dan ook nodig. Ik schafte een nieuwe microfoon aan, extra accu's en geheugenkaarten voor mijn camera's. Want, net als de artiesten, wilde ik ook knallen die dag!  

Pinkpop zaterdag

Bij het Roda stadion kon ik mijn pers-bandje ophalen. Ook de collega's kregen een bandje om binnen te komen. We hadden niet veel later moeten komen, want de rij werd alleen maar groter. Eenmaal op het festivalterrein was er heel wat werk aan de winkel. Ik moest de photobooth opzetten, maar tegelijk wilde ik ook dat magische moment filmen waarbij de poorten opengaan en de bezoekers binnenstromen. Zoals je in onderstaand filmpje kan zien was ik op tijd.  Terwijl de camera liep, zag ik een gigantische mensenmassa binnenstromen. Dan pas besef je eigenlijk wat voor een organisatie dit met zich meebrengt! Al filmend vroeg ik me af hoeveel Pinkpop medewerkers bij de ingang zouden staan om dit in goede banen te leiden? Bij 120 ben ik maar gestopt met tellen...

Met een laptoptas, een rugzak, een rolkoffer en een tas kwam ik er achter dat het toch wel even lopen was. Gelukkig waren er een paar lieve collega's die me wilden helpen dragen. 

Meander had gezorgd voor eetbonnen in het crewrestaurant. Bij aankomst kwam ik er achter dat je als gast niet het crew restaurant mocht eten.. Na enige overtuiging werd ik toch doorgelaten voor deze keer.  Ik was ook wel even toe aan een boterham. Daarna weer snel terug naar de Meander camper om de timelapse aan te zetten. PinkPop moest nog echt beginnen en ik had al 20 minuten gefilmd, ik moest niet vergeten dat ik per dag maar een filmpje van een paar minuten mocht maken. De rest van de dag heb ik geholpen bij de Meander camper om promotie te maken voor Meander en de zorg. 

Voor mij was het hoogtepunt de livestream om 19.00 uur. Nog nooit had ik een live videoverslag gemaakt, dus ik was best nerveus. Met name of de verbinding goed genoeg zou zijn op een druk festival terrein. Gelukkig is het allemaal goed gegaan. Na het opruimen hebben we nog even samen naar Mumford & Sons gekeken en zijn daarna met de bus terug naar het Meander terrein gegaan. De dag erna kon ik rustig aan doen, omdat mijn collega Patrick dan zou filmen. 

Pinkpop maandag

Helaas was ik enigszins ziekjes, maar niet zo erg dat niet kon gaan -dacht ik in de ochtend nog-. Met paracetamol en vitamine kon ik er wel tegenaan. Er was ook weer een super groep collega's aanwezig, zodat we er weer een feestje van konden maken. 

In de middag begon het helaas te regenen, maar dat drukte de pret niet. Integendeel: bezoekers kwamen massaal bij ons staan om te schuilen. Ons terrein rondom de camper stond vol met mensen en samen hebben we er een feestje van gemaakt, zoals ook te zien is op onderstaande foto. Helaas was het weer ook de druppel voor mij om ook zelf ziek te worden. De week na PinkPop heb ik in bed doorgebracht... 

Terugblik

Wat was het een geweldige ervaring om zoveel mensen enthousiast te zien worden voor de zorg en voor onze organisatie. We hebben een hele lijst met potentiële nieuwe werknemers, we hebben MeanderGroep echt op de kaart gezet. Voor mij persoonlijk was onderstaand berichtje op Facebook van een collega alleszeggend. Hiervoor hebben we het gedaan. 

Ik ben heel erg blij dat ik heb mogen meewerken aan dit fantastische evenement. #supertrots #JijenMeander #Ikzorg. Zoals ik terug hoor, zie en lees, hebben zowel bezoekers als medewerkers een geweldige ervaring gehad. 

Volgend jaar weer?

Auteur

Bram Smeets

Innovatie is zeg maar echt mijn ding. Opgeleid als verpleegkundige, inmiddels werkzaam als innovatie adviseur van het cluster Thuiszorg.