Paramedische Dienst: Fysiotherapie / osteopathie

Fysiotherapie

Zoekt u fysiotherapeutische zorg op het gebied van preventie of welzijn, dan bent u bij ons aan het goede adres. De fysiotherapeut begeleidt u zodat uw klachten afnemen of voorkomen kunnen worden. Hierdoor kunt u beter uw dagelijkse activiteiten hervatten. We doen dit door u te informeren en te behandelen, indien nodig samen met andere collega’s zoals ergotherapeuten, een multidisciplinaire aanpak dus. 

Vergoedingen

Behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen in de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding van de behandeling is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw zorgpolis. Vraag bij uw zorgverzekeraar na of kijk in uw zorgpolis welke vergoedingen voor u gelden. Met de meeste zorgverzekeraars in deze regio hebben we een contract. Het voordeel hiervan is dat we de rekening rechtstreeks bij de zorgverzekeraar kunnen indienen, zodat u hier geen omkijken naar heeft. Meer informatie vindt u ook op bijvoorbeeld Zorgwijzer.nl

Geen verwijzing nodig

De fysiotherapeut is al geruime tijd direct toegankelijk. Dit houdt in dat u zonder verwijzing door huisarts of specialist bij de fysiotherapeut naar uw keuze terecht kunt voor een afspraak. In bepaalde gevallen is alsnog een verwijzing noodzakelijk. De fysiotherapeut kan u vertellen wanneer dat het geval is.

Locaties

MeanderGroep heeft in Kerkrade en Eygelshoven drie locaties waar u behandeld kunt worden door een fysiotherapeut

  • Meander Paramedisch Centrum D'r Pool, Putgang 6, 6461 EK Kerkrade tel 045 546 74 80
  • Meander Paramedisch Centrum, Anselderlaan 31, 6471 GJ Eygelshoven tel. 045 535 18 32
  • Gezondheidscentrum Eygelshoven, Laurastraat 2, 6471 JL Eygelshoven  tel:  045 545 62 93

Osteopathie

Osteopathie is een geneeswijze waarbij de therapeut alleen met zijn handen behandelt. Hij werkt niet met medicamenten, chirurgische ingrepen of met andere klassieke medische behandelwijzen maar kijkt naar het totale lichaam van een patiënt om te beoordelen hoe zijn klachten zijn ontstaan en waarom ze niet vanzelf genezen. Osteopathie beperkt zich niet tot spieren en gewrichten maar kan ook verlichting brengen bij klachten als hoofdpijn, obstipatie, astma of vermoeidheidsklachten. 

Locaties

MeanderGroep heeft in Kerkrade en Eygelshoven twee locaties waar u behandeld kunt worden door een osteopaat

  • Meander Paramedisch Centrum D'r Pool, Putgang 6, 6461 EK Kerkrade tel 045 546 74 80
  • Meander Paramedisch Centrum, Anselderlaan 31, 6471 GJ Eygelshoven tel. 045 535 18 32

Relaxatie, ontspanningsbehandeling en ademtherapie

Beter kunnen omgaan met stress. Ontdekken hoe ademhaling je kan helpen in stressvolle situaties. Hulp bij spanningsgerelateerde of psychische problemen. Binnen de Paramedische Dienst van MeanderGroep werken twee relaxatietherapeuten. Volgens de adem- en ontspanningstherapiemethode van Dixhoorn (AOT) leren ze u in een beperkt aantal sessies hoe u onnodige spanning kunt loslaten. Omdat u uniek bent, gaan ze daarbij uit van uw persoonlijkheid:  samen met u kijken ze wat voor u de meest gemakkelijke manier is om weer opnieuw te leren ontspannen.

Locatie

  • Meander Paramedisch Centrum D'r Pool, Putgang 6, 6461 EK Kerkrade tel 045 546 74 80

Contact

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Paramedische Dienst via 045 - 546 74 80

Folders

Fysiotherapie bij problemen aan houdingsapparaat

Hydrotherapie

Zo werken onze fysiotherapeuten

Paramedisch centrum dr Pool

Folder Osteopathie

Folder Relaxatie, ontspanningsbehandeling en AOT

Bekijk hier het algemene filmpje van de para medische dienst: