Paramedische Dienst: Ergotherapie

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie helpt u bij het ontdekken en gebruiken van mogelijkheden om zelfstandig de activiteiten in uw dagelijkse leven te blijven uitvoeren , ook bij belemmeringen door ziekte. Hierbij staan uw dagelijkse handelingen centraal. Denk bijvoorbeeld aan opstaan of aankleden, (huishoudelijk) werk of hobby’s. Als u hierbij beperkingen ervaart, kan een ergotherapeut samen met u zoeken naar een zo praktisch mogelijke oplossing.

Ergotherapeuten van MeanderGroep hebben jarenlange ervaring in het behandelen van volwassenen, met name in de ouderenzorg. We hebben een specialisme opgebouwd in revalidatie van ouderen en het behandelen van mensen met dementie. Wij werken in verpleeghuizen en verzorgingshuizen, maar ook in de vestigingen van Meander Paramedisch Centrum in Kerkrade en bij de klant thuis.

Vergoedingen

Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekeringen. Behandelingen van de ergotherapeut worden tot een maximum van 10 uur per jaar vergoed. Met de meeste zorgverzekeraars in deze regio hebben we een contract. Het voordeel hiervan is dat we de rekening rechtstreeks bij de zorgverzekeraar kunnen indienen, zodat u hier geen omkijken naar heeft. 

Om voor vergoeding in aanmerking te komen is er een  verwijsbrief van een arts nodig. U kunt deze opvragen bij uw huisarts of specialist. Bij twijfels of vragen, kunt u reeds vooraf contact opnemen met de ergotherapie.

Contact

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Paramedische Dienst via 045 - 546 74 80.

Folders

Ergotherapie

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699