Dagbesteding

Thuis wonen en overdag naar een wijkzorgcentrum
Als u thuis woont, wilt u natuurlijk graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Soms kunt u hierbij een steuntje in de rug gebruiken. Een dagbesteding buitenshuis kan uitkomst bieden. In de meeste gevallen is de dagbesteding gekoppeld aan een van de wijkzorgcentra van de MeanderGroep,
Dagbesteding biedt een afwisselend programma aangepaste activiteiten in groepsverband. U kunt uw dag op een prettige manier invullen. Daarnaast kan het u helpen een sociaal isolement te doorbreken. Naast de groepsactiviteiten is er ook de mogelijkheid voor individuele begeleiding bij specifieke problemen. Zo nodig verleent de dagbesteding ook (beperkte) lichamelijke zorg.

Vormen dagbesteding

Binnen de MeanderGroep zijn er verschillende vormen van dagbesteding.
Naast de reguliere dagbesteding voor zelfstandig wonende ouderen, is er dagbesteding die zich speciaal richt op ouderen met geheugenproblemen en/of (een beginnende vorm van) dementie.
In Wijkzorgcentrum Dokter Calshof in Landgraaf vindt u dagbesteding voor mensen met dementie die nog thuis wonen. 

Daarnaast is er dagbesteding voor psychisch kwetsbare ouderen. Ook werkt MeanderGroep samen met Zorgboerderij Ransdalerveld in Ransdaal. Voor mensen met een visuele beperking is een aparte dagbesteding in het Centrum voor Slechtzienden Parkstad in Heerlen.

Ouderen in Simpelveld / Bocholtz kunnen voor dagbesteding / dagopvang terecht in Dienstencentrum De Rode Beuk aan de Kloosterstraat in Simpelveld. Van maandag t/m vrijdag vinden er onder professionele begeleiding allerlei activiteiten plaats. 

Activiteiten voor wijkbewoners

MeanderGroep organiseert in de (wijk)zorgcentra dagelijks allerlei activiteiten voor ouderen, die we professioneel begeleiden. Woont u in de buurt en wilt u meedoen? U bent van harte welkom. Als tegemoetkoming in de kosten vragen wij wel een kleine vergoeding voor uw deelname. U bent ook van harte welkom voor een kopje koffie in het restaurant van het zorgcentrum.

Waar?

Hier kunt u een overzicht van de locaties voor dagbesteding van de MeanderGroep downloaden.

Voorwaarden

Vanaf 1 januari regelen gemeenten de hulp die mensen nodig hebben om zelfstandig te kunnen leven. Voorbeelden van deze hulp zijn begeleiding of dagbesteding. 

Folders

Het ministerie van VWS heeft een folder gemaakt over de vernaderingen in de zorg voor mensen die thuis zorg en/of begeleiding krijgen. Download de VWS folder 'Ik krijg zorg en/of begeleiding thuis. Wat verandert er voor mij in 2015'.

Terug naar boven