Vrijwilligerswerk

De onmisbare schakel

 MeanderGroep kan niet zonder de steun van vrijwilligers. Zij geven extra zorg en aandacht en ondersteunen bij de vele activiteiten. MeanderGroep is daarom blij met de vele vrijwilligers die vaak al jaren actief zijn, of dat nu in een van onze zorgcentra is of in de informele zorg zoals mantelzorgondersteuning.Ook in de toekomst blijft de steun van vrijwilligers noodzakelijk. Wij zoeken daarom altijd mensen die wekelijks een paar uur willen besteden aan deze belangrijke taken!

Taken vrijwilliger

De werkzaamheden van de vrijwilliger zijn zeer uiteenlopend van aard. Enerzijds afgestemd  op  de  wensen  en  mogelijkheden van de vrijwilliger en anderzijds op die van de klant en zijn omgeving.Het varieert van individuele begeleiding van bijvoorbeeld bewoners van onze zorgcentra of van mantelzorgers tot de ondersteuning bij allerlei activiteiten die de MeanderGroep op zijn locaties organiseert.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken mensen met geduld, begrip en belangstelling voor ouderen. Mensen die goed kunnen luisteren en hun afspraken nakomen. Vrijwilligerswerk is mogelijk vanaf twee tot drie uur (aaneengesloten) per week, zowel overdag als 's avonds, door de week en in het weekend. Als vrijwilliger zorgen we voor een inwerkperiode en goede begeleiding. We sluiten een overeenkomst met u af met een proefperiode van zes weken. Zo kunnen we beiden kijken of het bevalt.

Uw rechten als vrijwilliger

Als vrijwilligers heeft u meestal recht op een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer en bent u tijdens het werk verzekerd (ongevallen en WA). Vrijwilligers horen er echt bij in onze organisatie: u ontvangt ons personeelsblad, krijgt regelmatig een attentie en ontvangt een uitnodiging voor bijeenkomsten. Wij merken dat voor veel mensen de sociale contacten die zij opdoen als vrijwilliger in onze instelling, een van de leuke kanten is van het vrijwilligerswerk.

Ook werken als vrijwilliger?

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk bij de MeanderGroep? Neem dan contact op met onze klantenservice (0900 6990699) of stuur een mail naar vrijwilligerswerk@mgzl.nl. Vermeld in uw mail waar binnen Meander u graag vrijwilligerswerk zou willen doen.

Vrijwilligerswerk bij Buddyzorg Limburg

Buddyzorg Limburg zet zich in om vrijwilligers (buddy's) in contact te brengen met mensen die ten gevolge van het lichamelijk ziek zijn soms het vertrouwen in zichzelf zijn kwijt geraakt en in een klein wereldje leven. daarnaast begeleidt Buddyzorg mensen met obesitas. De cliënten zijn van alle leeftijden.

Lees de folder 'Ben jij onze nieuwe buddy?' 

  • Vrijwilligers voor Buddyzorg Limburg: 

Buddy voor kinderen en jongeren met obesitas (Informatiefolder)

Buddy voor volwassenen met obesitas (Informatiefolder) 

Buddy voor chronisch lichamelijk zieke volwassenen  (Informatiefolder)

Buddy voor lichamelijk zieke kinderen/jongeren (Informatiefolder)

  • Vrijwilligers voor Ruggesteun:

Activiteitenbegeleider

Maatjes voor chronisch zieken

Maatjes voor mensen met dementie

Maatjes voor mensen die weer mee willen doen aan de maatschappij

Begeleiding in de laatste levensfase

Vervoer en ziekenhuisbegeleiding

  • Vrijwilligers voor MeanderGroep:

Vrijwilligers Wijkzorgcentrum Heereveld 

Interieurverzorgster hospice Kerkrade 

Vrijwilligers wijkzorgcentrum Kapelhof, Kling Nullet en zorgcentrum Vroenhof m.n. vervoer

Vrijwilligers wijkzorgcentrum Kapelhof, Kling Nullet en zorgcentrum Vroenhof m.n. begeleiding 

Vrijwilligers Dienstencentrum Ursulinenhof (kerkrade centrum), Bleijerheide, Wijkzorgcentrum Kapelhof en zorgcentrum Vroenhof m.n. begeleiding activiteiten

Vrijwilligers Kling Nullet, groepswoningen t.b.v. kleinschalig wonen 

Vrijwilligers wijkzorgcentrum Kapelhof t.b.v. brunch

Vrijwilligers Logeerhuis Parkstad 

Vrijwilligers voor Lückerheide, wandelen

Vrijwilligers voor Lückerheide, dagbehandeling

Vrijwilligers voor Lückerheide, ontbijt

Terug naar boven