Thuiszorg voor de dementerende

Zorgtrajectbegeleiders dementie

Wanneer bij een cliënt dementie is geconstateerd, gaat hij of zij een onzekere periode tegemoet. Ook de naaste familie zit vaak met veel vragen over het ziektebeeld. Om deze mensen beter te begeleiden, werkt Meander intensief samen met de keten 'Hulp bij dementie Parkstad', waarin 22 - zorgtrajectbegeleiders dementie - werkzaam zijn. 

Fragment uit MeanderJournaal

Psychogeriatrische ThuisBegeleiding

In sommige gevallen schiet de reguliere hulp thuis tekort. Psychogeriatrische ThuisBegeleiding richt zich op ouderen met een complexe problematiek en zeer moeilijk (zorgweigerend) gedrag.De cliënt (en zijn familie en mantelzorgers) worden begeleid bij de acceptatie van hulpverlening, reactivering en revalidatie.

Voorwaarden

Vanaf 1 januari regelen gemeenten de hulp die mensen nodig hebben om zelfstandig te kunnen leven. Voorbeelden van deze hulp zijn begeleiding of dagbesteding. Als uw AWBZ-indicatie voor begeleiding of dagbesteding in 2015 nog geldig is, ontvangt u deze ondersteuning tot 31 december 2015. Behalve als uw indicatie eerder in 2015 afloopt, dan geldt de einddatum van uw indicatie. Van uw gemeente ontvangt u een nieuw voorstel voor hulp. Uw gemeente nodigt u uit om hierover te praten.

 

Folder

Hier kunt u onze folder Psychogeriatrische ThuisBegeleiding downloaden.

Terug naar boven