Palliatieve terminale nachtzorg

Dag en nacht ondersteuning tijdens laatste levensfase
Mensen voelen zich het meest thuis in hun eigen vertrouwde woonomgeving. Dat geldt zeker ook in de laatste levensfase. De meeste mensen willen het liefst thuis sterven. De mantelzorgers (partner, kinderen, familieleden en vrienden) zijn dan vaak betrokken bij de zorg. Voor hen is dit een waardevolle, maar zware taak. Palliatieve nachtzorg is één van de diensten van MeanderGroep die hen daarbij ondersteunt.

Verzachtende, verlichtende zorg

Palliatieve zorg is aan de orde zodra behandeling die op genezing gericht is, niet meer helpt. Het woord ‘palliatief’ betekent verlichtend of verzachtend. Met andere woorden: deze zorg is erop gericht om de ernstig zieke een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven in de laatste fase van zijn leven.

’s Nachts met zorg omringd
De palliatieve nachtzorg heeft betrokken en deskundige verpleegkundigen en verzorgenden in dienst die ’s nachts bij de ernstige zieke thuis komen. Tijdens de nachtelijke uren waken zij bij de zieke en nemen de verzorging op zich. Door de mantelzorgers even de zorg uit handen te nemen, kunnen ze het langer en beter volhouden.

Niet te lang wachten
Afhankelijk van de situatie, kan er dagen, weken of maanden behoefte zijn aan palliatieve nachtzorg. Ook het aantal nachten per week kan verschillen. Een algemeen advies is niet te lang te wachten met het inschakelen van nachtzorg om te voorkomen dat mantelzorgers al te uitgeput raken. Als er naast de nachtzorg ook overdag sprake is van thuiszorg, werken onze medewerkers uiteraard nauw samen om de laatste levensfase zo waardevol mogelijk te maken.

Kosten

Vanaf 1 januari 2015 is verpleging thuis onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering.

Aanvragen

Voor het aanvragen van Palliatieve nachtzorg of voor meer informatie neemt u contact op met onze klantenservice via tel.nr. 0900 699 0 699..

Terug naar boven