MeanderGroep gaat de weg op met eigen camper

Geplaatst op 17-08-2017

De MeanderGroep gaat de weg op met een volledig aangepaste camper die meerdere doelen dient. Zo wil de zorgorganisatie, die dit jaar de titel ‘Aantrekkelijkste werkgever van Limburg 2017’ verwierf, de camper inzetten om jongeren te interesseren voor een baan in de zorg. Ook wordt de camper ingezet om nieuw personeel te werven en kunnen medewerkers hierin op locatie verplichte toetsen afleggen. Dat scheelt hen reiskosten en tijd; tijd die zij in de zorg voor klanten kunnen investeren.

De aanschaf van de camper komt voort uit een intern project gericht op verplichte toetsen die medewerkers moeten afleggen. Zo houden zij hun vaardigheden bij. “Tot voor kort moesten zij daarvoor allemaal naar het hoofdkantoor in Landgraaf. Dat kost geld en tijd die zij liever aan hun cliënten besteden. Nu kunnen zij in de wijk waar ze werken de toetsen afleggen. Dat is veel efficiënter”, vertelt Roel Sterken, inkoper en wagenparkbeheerder bij de MeanderGroep. In samenwerking met Bert Jongen (ISL) regelde hij de aanschaf van een tweedehands camper die uitstekend geschikt blijkt voor zowel toetsing als werving. “Voorheen werd de camper als kantoorunit gebruikt. Het bedrijf Van den Hurk in Helmond heeft hem volledig omgebouwd. Voordeel is dat het een compacte bus is waarvoor je geen speciaal rijbewijs nodig hebt. De camper kan bovendien overal worden aangesloten op het energienet, zodat de motor niet hoeft te blijven draaien voor de stroomvoorziening”, zegt Bert Jongen.

Bij de inrichting van de camper is rekening gehouden met de wensen van Meander Leren. Zo moeten medewerkers bijvoorbeeld bijzondere handelingen verrichten aan het bed van de klant. “In de camper staat nu een soort bed dat in hoogte verstelbaar is. Hier kunnen bijzondere handelingen getoetst worden. Verder is er ruimte voor de opslag van materiaal en het maken van aantekeningen”, vertelt Roel Sterken. De camper is daarmee een mobiel praktijklokaal geworden.

Ook blijkt de camper uitermate geschikt voor promotie doeleinden. Bedoeling is om in de toekomst met de camper scholen en beurzen te bezoeken. Scholieren en andere geïnteresseerden kunnen dan kennis maken met het werken in de zorg. Zo zal de camper aan de start van dit schooljaar op een leuke manier gepresenteerd worden aan de studenten van de Zorg Academie Parkstad. “We willen laten zien dat werken in de ouderenzorg leuk en uitdagend is en dat vaste contracten en doorgroeitrajecten garant staan voor een mooie carrière in de ouderenzorg”, vertelt Tessa Van Loo, manager HR services bij de MeanderGroep. “De uitstraling van deze bus past precies in het plaatje van Meander: vernieuwend, doelgericht en gemaakt voor de medewerker.”