Cursussen

Meander eXtra (voorheen Zorgservice) organiseert regelmatig cursussen voor jong en oud. Hieronder vindt u een korte uitleg van deze cursussen. 

  • Eerste Hulp Bij Kinder-Ongelukken (E.H.B.K.O.)

Een speciale cursus voor ouders of verzorgers van jonge kinderen. Naast het overbrengen van kennis en het geven van preventietips wordt veel in praktijk geoefend.

  • Hatha Yoga

Bevordert de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de deelnemers door inspannings- en ontspanningsoefeningen.

In yoga ontbreekt wedijver en prestatiedrang waardoor in principe iedereen kan deelnemen aan deze cursus. Vraag bij twijfel advies bij uw huisarts (er is ook Hatha yoga voor kinderen). 

  • Tablet training

Plusabonnees leren tijdens deze cursus de basiswerking van de iPad of Android tablet,alsook het gebruik van diverse applicaties.

  • Peutermassage met yoga

Het stimuleren van het zelfvertrouwen door massage, spelletjes en eenvoudige yoga-oefeningen. Zeer geschikt voor drukke en onrustige peuters, peuters met slaapproblemen, maar ook voor verlegen kindjes.

  • Shantala babymasage

Een gezellige activiteit met de baby, die tevens leidt tot een betere spijsvertering, regelmatiger slapen en minder huilen. Deelname is voor één van de ouders met baby vanaf ongeveer 6 weken. 

  • Zwangerschapsyoga

Door ademhalings-, concentratie- en ontspanningsoefeningen zowel lichamelijk als geestelijk zo goed mogelijk voorbereid worden op de bevalling en het moederschap.

Contact

Wilt u meer informatie of wilt u zich direct aanmelden voor een cursus? Bel dan met Meander eXtra (voorheen Zorgservice) via 045-574 88 00. U kunt ook mailen. Stuur dan uw bericht naar meandereXtra@mgzl.nl

Terug naar boven