Borstvoeding

Borstvoeding natuurlijk!
Bij Meander Kraamzorg geloven we zeer sterk in de voordelen van borstvoeding. We doen er alles aan om het geven van borstvoeding te bevorderen en te ondersteunen. Zo houden we elke maand een borstvoedingsavond.  Meld je aan via onze klantenservice: 0900 699 0 699 (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur).

Voordelen van borstvoeding

  • Borstvoeding geeft een optimale ontwikkeling.
  • Borstvoeding bevordert de gezondheid tot in de volwassenheid.
  • Borstvoeding is goed voor de eigen conditie, vermindert risico op bepaalde vormen van kanker en op latere leeftijd zijn de botten steviger.
  • Borstvoeding is goed voor de eigen conditie, vermindert risico op bepaalde vormen van kanker en op latere leeftijd zijn de botten steviger.

Advies en ondersteuning

Als je borstvoeding geeft, biedt de kraamverzorgende daarbij advies en ondersteuning. Daarnaast is er onze lactatiekundige. Zij kan ook je ook na de kraamtijd adviseren en ondersteunen. Bijvoorbeeld met tips en advies op het gebied van aanleggen, pijnklachten, onvoldoende melkproductie en/of onvoldoende groei van de baby of kolven tijdens het werk. Je kunt zelf contact opnemen met de lactatiekundige of je kunt naar haar doorverwezen worden, bijvoorbeeld door de huisarts. De meeste verzekering met een aanvullende polis vergoeden lactatiekundige hulp.

Contact

Als je vragen hebt of advies wilt, kun je ons bellen. We bekijken dan of een telefonisch consult voldoende is of dat het beter is een huisbezoek in te plannen. Je kunt de lactatiekundige 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op de volgende telefoonnummers 06-51591852 of 06-24327429.

Terug naar boven