Voeding & Dieet

Verandering in voedingsgewoonten
Een diëtist begeleidt u bij de gewenste verandering in uw voedingsgewoonten. Zij kan u helpen en motiveren uw nieuwe, gezonde gewoonten aan te wennen en vol te houden. Het is de specifieke deskundigheid van een diëtist om een persoonlijk voedingsadvies samen te stellen. Hierbij houden zij nadrukkelijk rekening met uw gewoonten en problemen. Hierdoor is de kans op succes op de lange termijn groot.

Persoonlijk dieet

De begeleiding door de diëtist bestaat uit een eerste gesprek en een vervolgbegeleiding op het spreekuur of in cursusverband. Op basis van dit eerste gesprek stellen wij een persoonlijk dieet samen. Na afloop van de consulten heeft u voldoende inzicht, kennis en vaardigheden om het dieet te blijven volgen.

Wanneer een diëtist inschakelen?
Als u:

  • last heeft van over- of ondergewicht.
  • meer wil weten over gezonde voeding.
  • diabetes, hoge bloeddruk of bijvoorbeeld een verhoogd cholesterolgehalte heeft.
  • maag-darmklachten heeft.
  • allergisch bent voor bepaalde voedingsmiddelen.
  • om andere redenen een dieet moet volgen.

Vergoedingen

Dieetadvisering is opgenomen in het basispakket van uw zorgverzekering en in veel aanvullende pakketen. Wilt u informatie over welke vergoeding in uw situatie van toepassing is neem dan gerust contact op met het secretariaat van de afdeling Voeding& Dieet van MeanderGroep via 045-5467495.

Cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten

Naast de begeleiding op het spreekuur verzorgen de diëtisten op aanvraag ook cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan één of meer interactieve bijeenkomsten over gezonde voeding voor uw medewerkers of verenigingsleden. 
Uiteraard kunnen we het programma aanpassen aan uw wensen, bijvoorbeeld door in samenspraak met de fysiotherapeuten van MeanderGroep een beweegprogramma toe te voegen. 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de stafmedewerker van de Paramedische Dienst van MeanderGroep via 045-5467485.

Heb ik een gezond gewicht?

Op de website van het Voedingscentrum kunt u via de BMI-meter uitrekenen of u een gezond gewicht heeft.

Gewichtsverlies bij ouderen

Gewichtsverlies komt bij ouderen vaak voor. Bent u boven de 65 jaar en heeft u last van gewichtsverlies, dan kunt u aan de hand van de Snaq 65+ lijst bekijken in hoeverre dit reden is om verder actie te ondernemen. Bevindt u zich in de groene kolom, dan is er geen reden tot zorg. Bevindt u zich in de oranje of rode kolom dan is het belangrijk dat u een diëtist raadpleegt. 

Website dietist-info.nl

Meander Voeding en Dieet is ook te vinden op www.dietist-info.nl

Contact

De diëtisten van Meander houden op veel locaties binnen de regio Parkstad spreekuur. Zie het locatieoverzicht. Als het voor u niet mogelijk is om het spreekuur van de diëtist te bezoeken, komen wij bij u op huisbezoek. U kunt een afspraak maken via de Klantenservice 0900 - 699 06 99.

Folders

Hier kunt u onze folders downloaden.

Terug naar boven