Ergotherapie

Langer zelfstandig
Ergotherapie helpt u bij het ontdekken en gebruiken van mogelijkheden om zelfstandig, ook bij belemmeringen door ziekte, uw activiteiten in het dagelijks leven uit te voeren. Hierbij staan uw dagelijkse handelingen centraal. Denk bijvoorbeeld aan opstaan of aankleden, (huishoudelijk) werk of hobby’s. Als u hierbij beperkingen ervaart, zoeken we samen naar een zo praktisch mogelijke oplossing.

Jarenlange ervaring

Ergotherapeuten van MeanderGroep hebben jarenlange ervaring in het behandelen van volwassenen, met name in de ouderenzorg. We hebben een specialisme opgebouwd in revalidatie van ouderen en het behandelen van mensen met dementie. Wij werken in verpleeghuizen en verzorgingshuizen, maar ook in de vestigingen van Meander Paramedisch Centrum in Kerkrade en bij de klant thuis.

Vergoedingen

Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekeringen. Behandelingen van de ergotherapeut worden tot een maximum van 10 uur per jaar vergoed. Met de meeste zorgverzekeraars in deze regio hebben we een contract. Het voordeel hiervan is dat we de rekening rechtstreeks bij de zorgverzekeraar kunnen indienen, zodat u hier geen omkijken naar heeft.
Er is geen verwijsbrief van een arts nodig. Hierdoor kunt u rechtstreeks bij de ergotherapeut terecht voor een afspraak. In sommige gevallen is dan alsnog een verwijzing nodig. De ergotherapeut kan u vertellen wanneer dat het geval is.

Contact

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Paramedische Dienst via 045 - 546 74 80. Een ergotherapeut neemt contact met u op voor verdere afspraken.

Folders

Hier kunt u onze folders downloaden.

Terug naar boven